IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата във Великобритания продължават да потъват

Лондон е единственият британски град, където цените на жилищата бележат ръст

10:30 | 11.12.12 г.
Цените на жилищата във Великобритания продължават да потъват

Цените на жилищата във Великобритания са паднали повече от очакваното през ноември, след като през октомври отбелязаха най-слабото си понижение от повече от две години, сочат резултатите от изследване на Кралския институт на сертифицираните оценители на имоти, цитирано от Ройтерс.

Според данните индексът, който се изчислява на базата на цените на имотите през миналия месец, се е свил до -9 в сравнение с -7 през октомври, въпреки че икономистите очакваха по-положителни данни.

Лондон е единственият британски град, където цените на жилищата бележат ръст, показват още данните.

В същото време запитванията от евентуални купувачи бележат повишение за трети пореден месец и в момента са с 11% повече в сравнение с края на лятото.

Според експерти това е знак, че схемата за финансиране за кредитиране на Bank of England дава резултат. Схемата предлага на банките евтино финансиране, ако в замяна те отпсукат заеми на домакинствата и бизнеса.

През ноември оценителите са продали средно по 15,8 жилища в сравнение с ревизираните данни за 15,4 жилища през октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още