IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реконструкцията на Олимпийския парк в Лондон вече започна

Строителният проект ще бъде окончателно завършен за великденските празници през 2014 г.

10:03 | 07.12.12 г.
<p>
	Реконструкцията на Олимпийския парк е първата фаза от цялостното преобразяване на Източен Лондон.<em> Снимка: londonlegacy.co.uk</em></p>

Реконструкцията на Олимпийския парк е първата фаза от цялостното преобразяване на Източен Лондон. Снимка: londonlegacy.co.uk

Трансформацията на Олимпийския парк в Лондон вече започна. Планира се след 18 месеца той да се превърне в най-новия акцент от пейзажа на британската столица в сърцето на Ийст Енд, съобщават от London Legacy Development Corporation.

До пролетта на 2014 г. съоръженията вече ще са част от обществено достъпен парк, в рамките на който ще бъде изграден и нов жилищен квартал.

Част от парка ще бъде завършена още през следващото лято и ще отвори врати за посетители точно година след откриването на Олимпиадата през 2012 г. Всичко останало е предвидено да бъде готово за великденските празници през 2014 г.

Кметът на Лондон Борис Джонсън вече обяви, че по повод откриването през следващата година ще се проведе първия двудневен световен фестивал на колоезденето, който вероятно ще се превърне в традиция за британската столица.

Целта на местната власт е да превърне Олимпийския парк в атрактивна туристическа дестинация, която да привлича по около 9 млн. души годишно.

London Legacy планира да раздели обширната територия на две части. Северната ще бъде разположена около реката, а южната е „заключена“ между Олимпийския стадион, Aquatics Centre и футуристичната кула Орбит, която беше изградена от ArcelorMittal.

В северната част е планирано да бъде изграден просторен парк, идеален за пикници и разходки, постоянните спортни съоръжения в района ще бъдат адаптирани за обществени нужди, а временните се планира да бъдат премахнати.

В южната част се подготвя обособяването на пространства, подходящи за културни програми, спортни прояви и други атракции.

Реконструкцията на Олимпийския парк е един от най-големите строителни проекти в Европа в момента. Това всъщност е първата фаза от цялостното преобразяване на Източен Лондон, което се планира да бъде осъществено през следващите 20 години.

Вижте в галерията как се планира да изглежда Олимпийският парк

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още