IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищата в Китай са поскъпнали през ноември

Продажбите на имоти също се възстановяват, а запасите от жилища на пазара се свиват

14:09 | 04.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Жилищата в Китай са поскъпнали през ноември

Цените на жилищата в Китай са се повишили за шести пореден месец през ноември, предаде Ройтерс.

Това показват данните на консултантската компания China Real Estate Index System (CREIS), която е свързана с най-голямата компания за имоти в страната Soufun Holdings.

Средната цена на жилище в 100-те най-големи китайски градове е нараснала с 0,3% до 8 791 юана (1 400 долара за кв. м), сочи статистиката.

На месечна база през ноември е регистриран ръст на цените в 60 от градовете, докато през октомври броят им е бил 56. В 10-те водещи града е регистриран ръст от 0,4% на месечна база.

На годишна база обаче през ноември цените на жилищата в 100-те водещи града отново са отбелязали понижение, този път с 0,5%. В 62 от градовете е регистриран спад на цените на жилищата на годишна база.

Продажбите на недвижими имоти обаче са се възстановили в повечето от наблюдаваните градове. Отчита се и свиване на запасите от жилища на строителните компании, сочат още данните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още