IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в Лондон през ноември с първи спад от година

Понижението на цените в британската столица изпреварва намалението на цените в национален мащаб, според Hometrack

13:40 | 04.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Цените на жилищата в Лондон през ноември с първи спад от година

Цените на жилищата в Лондон през ноември са регистрирали първи спад от една година, показват данни на Hometrack. Според статистиката на консултантската компания през ноември е регистриран спад от 0,2% спрямо октомври.

Данните сочат обаче, че темповете на спад на цените на жилищата в Лондон изпреварват темпът на понижение в национален мащаб.

За месеца цените на жилищата във Великобритания като цяло са регистрирали минимално понижение в размер на 0,1%. За сравнение, в Централен Лондон е отчетен ценови спад от 1,2%.

Експертите обясняват тенденцията с нарастването на предлагането, увеличеният гербов налог за сделките с луксозни имоти и опасенията за налагане на нови данъци.

От Центъра за икономика и бизнес проучвания (Centre for Economics and Business Research – CEBR) прогнозират, че пазарът ще остане потиснат, като цените на жилищата едва ли ще се повишат до предкризисните нива до първото тримесечие на 2015 г.

Очакванията са годишният ръст на цените на жилищата на Острова да се забави до около 4%, докато в периода 1997 – 2007 г. бяха отчитани повишения от порядъка на 11-12%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още