IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Застрахователите в Европа още не са готови за по-тежките регулации

Компаниите са притеснени от новите изисквания за управлението на риска и отчитането, заложени в директивата "Платежоспособност II"

14:13 | 03.12.12 г.
Застрахователите в Европа още не са готови за по-тежките регулации

Застрахователните компании и пенсионните фондове не са готови за директивата "Платежоспособност II" на Европейската комисия, предупреждават от германската компания за управление на фондове за имоти AXA Investment Management.

Експертите, цитирани от онлайн изданието Property Investor Europe, са на мнение, че компаниите може би ще се нуждаят от подкрепата на инвестиционни мениджъри.

Резултатите от проведено неотдавна изследване между 50 застрахователни и 12 пенсионни фондове показват, че компаниите не се чувстват достатъчно добре подготвени за новото законодателство, въпреки че експерти от бранша вярват, че директивата едва ли ще влезе в сила преди 2016 г., като вероятно ще бъде въведена на няколко етапа.

Компаниите са особено притеснени от новите изисквания за управлението на риска и отчитането, които може би ще попаднат в първия етап от въвеждането на законодателството.

Около 46% от анкетираните компании са приспособили процесите си за отчитане и разкриване на информацията. Близо 68% смятат, че са подготвили в достатъчна степен вътрешните си процеси за управление на риска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още