IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на нелистваните фондове за имоти се завръща към положителна доходност

Положителните резултати в континентална Европа се дължат на по-високата възвръщаемост при фондовете, работещи в повече от една държава

11:58 | 30.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Секторът на нелистваните фондове за имоти се завръща към положителна доходност

Общата възвръщаемост на нелистваните фондове за имоти се е увеличила от -0,3% през второто тримесечие на 2012 г. до +0,4% през третото, благодарение на по-доброто представяне в континенталната част на Европа.

Капиталовият растеж остава отрицателен, но нараства от -1,1% до -0,3%, сочат данни на Inrev, цитирани от онлайн изданието Property EU. 

Положителните резултати в континентална Европа се дължат на по-високата възвръщаемост при фондовете, работещи в повече от една държава.

При фондовете, развиващи дейност в една държава, най-лоши са резултатите в Италия, където общата възвръщаемост за третото тримесечие е -0,6% в сравнение с -0,4% през предходния аналогичен отчетен период.

В Холандия също има отрицателна възвръщаемост (-0,1%). Най-силни са резултатите във Финландия - 1,3%, макар че те се базират на малка извадка, обхващаща само седем фонда.

Core-фондовете продължават да се представят по-добре от фондовете с добавена стойност. Въпреки това, последните регистрират положителна възвръщаемост за първи път от третото тримесечие на 2011 г. насам.

За първи път от първото тримесечие на 2011 г. Великобритания отчита по-слаби резултати от средните за континентална Европа, като това се дължи основно на по-доброто представяне на фондовете, опериращи в повече от една държава на Стария континент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още