IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват засилване на интереса към провинциалните имоти на Острова през 2013 г.

Високите цени на имотите в Лондон отблъскват потенциалните купувачи и те търсят алтернативи

12:00 | 29.11.12 г. 1
Очакват засилване на интереса към провинциалните имоти на Острова през 2013 г.

През 2013 г. се очаква засилена миграция към районите извън Лондон заради огромната разлика между цените в столицата и провинцията, прогнозират експертите от компанията за недвижими имоти Strutt & Parker, цитирани от онлайн изданието Investor Today.

Очакваният прилив на чуждестранни инвестиции в Лондон, особено от Франция и Италия, където жилищните пазари изглеждат все по-нестабилни, ще поддържа цените в британската столица високи.

За мнозина от продавачите в Лондон ще е трудно да устоят на примамливите цени в столицата, които ще могат да получат на фона на със сравнително евтините имоти в страната като цяло.

Миналата година от Strutt & Parker прогнозираха "година на голямото разделение между севера и юга" и очакванията им действително се материализираха под формата на една по-фрагментирана картина във Великобритания като цяло.

"На пазара се говори, че 2013 г. може би ще е най-подходящият момент за преместване в провинцията по отношение на стойността на парите и аз вярвам, че ще станем свидетели на все повече семейства, предприемащи подобна стъпка", посочва Джеймс Макензи от Strut & Parker.

Според него постепенното подобрение на пазарните показатели вече води до по-реалистично формиране на цените и очакванията на продавачите и купувачите започват да се срещат. "Продавачите осъзнават, че ако поискат неразумно висока цена, потенциалните купувачи няма да дойдат да огледат имота", обяснява експертът.

Търсенето на жилища, нуждаещи се от ремонт, отслабва постепенно от началото на тази година, като тази тенденция вероятно ще продължи и догодина. Повечето купувачи вече се интересуват много повече от съвременни имоти в отлично състояние.

"Къщите, снабдени с екологични системи и изключитлено евтините имоти с нови енергоспестяващи системи ще са особено търсени през 2013 г.", прогнозира Макензи.

Според него догодина ще има засилено търсене както от купувачи, търсещи възможност да се преместят в по-малко жилище с по-ниски разходи, така и от семейства, желаещи да живеят в по-големи имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Тинтири минтири :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още