IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски строителни компании навлизат на жилищния пазар в САЩ

Компаниите се надяват на печалби от китайските инвеститори в американски имоти

11:17 | 29.11.12 г.
Китайски строителни компании навлизат на жилищния пазар в САЩ

Китайска компания, листната на фондовата борса в Ню Йорк, започва да строи жилища в САЩ с надеждата да спечели от силното търсене на апартаменти в Щатите от китайски инвеститори, пише Wall Street Journal.

Миналия месец Xinyuan Real Esate Co. купи парцел в Уилямсбърг в Бруклин, Ню Йорк, за първия си проект в САЩ - блок с 216 апартамента.

Компанията търси възможности и за реализирането на още проекти в страната, като планира да продаде около 40% от апартаментите, които построи, на китайски инвеститори.

Строителят е платил 54,2 млн. долара за парцела, като за изграждането на блока се очаква да бъдат похарчени още около 200 млн. долара. Общите продажби вероятно ще бъдат на стойност между 250 и 350 млн. долара.

Китайските строители на жилищни сгради имат предимство пред американските си колеги по отношение на достъпа до потенциални клиенти в Китай, коментира Омер Озден, консултант на Xinyuan и други инвеститори от азиатската страна за американския пазар на имоти.

По думите му Xinyuan търси възможности за проекти в градове в САЩ, където китайските инвеститори биха искали да живеят - основно Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско и Маями. Обикновено те купуват с цел инвестиция и отдаване под наем. Някои си търсят второ жилище или място, където децата им да живеят, докато учат в САЩ.

Размерът на китайските инвестиции в САЩ не оправда очакванията на някои експерти, но непрестанно нараства. Още поне 10-ина държавни и частни китайски фирми за имоти търсят възможности за сделки във водещи градове на САЩ, допълва Озден.

Повечето се ориентират към жилищни проекти, но някои се интересуват и от бизнес сгради или луксозни хотели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още