IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратен е изборът на проектен мениджър по санирането в Североизточния регион

Експерт от класираната на първо място фирма-кандидат участва в екипа на проектния мениджър за Югоизточния регион, което е нарушение на изискванията

09:48 | 28.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Прекратен е изборът на проектен мениджър по санирането в Североизточния регион

Североизточният район на България, в който попадат градовете Варна, Добрич, Търговище и Шумен, все още е без проектен мениджър, който да помага на сдруженията на собствениците при кандидатстването по програмата за саниране с европейски пари.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че прекратява новата обществена поръчка за избор на проектен мениджър, която беше обявена в началото на август, заради нарушения при класирането на кандидатите.

От ведомството обясниха за Investor.bg, че скоро ще бъде обявена нова обществена поръчка. До избора на постоянен проектен мениджър етажните собствености, които се интересуват от възможността да санират блока, в който живеят, с европейски пари, могат да се обръщат към служебно назначения.

Министерството е установило, че класираният на първо място кандидат не отговаря на едно от изискванията, поставени към кандидатите за проектни мениджъри в документацията за участие.

Един от ключовите експерти във фирмата-кандидат се е оказало, че участва в екипа на друга фирма, която е била избрана за проектен мениджър в Югоизточния регион, в който попадат градовете Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол и Казанлък.

Едно от изискванията към кандидатите за проектни мениджъри обаче е да не изпълняват други дейности, свързани със санирането с европейски средства, без значение в кой регион на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още