IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

British Land обмисля да се раздели с портфейла си от търговски площи в Европа

Компанията планира да разшири присъствието си на пазара на офиси в Лондон

14:30 | 21.11.12 г.
British Land обмисля да се раздели с портфейла си от търговски площи в Европа

British Land, втората по големина компания за имоти във Великобритания по пазарна стойност, обяви, че обмисля продажба на портфейла си от търговски центрове в Европа, за да се съсредоточи върху разширяването на офис бизнеса си в Лондон, съобщи Financial Times.

Активите на компанията се оценяват на 250 млн. паунда.

Инвестиционният тръст, който в началото на тази седмица изнесе данни за стабилно финансово представяне за шестте месеца до октомври, съобщи, че ще анализира възможността да продаде активите си в Испания и Франция, след като пазарът започне да се подобрява.

От компанията допълниха, че увеличават новото строителство в Лондон до 223 000 кв. м, като портфейлът е разпределен равномерно между двата централни бизнес района - Ситито и Уест Енд.

Вече има подписани предварителни договори за наем за 56% от обектите, чието завършване предстои.

Търсенето на висококачестени офис площи в центъра на Лондон се съживява след срива на финансовите пазари през 2008 г. Редица компании, особено от застрахователния бранш, търсят нови сгради в Ситито.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още