IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатски банки са осигурили 26,1 млрд. долара по ипотечно споразумение за възбрани

Bank of America, JPMorgan, Citigroup, Ally Financial и Wells Fargo ще опростят главници за 2,6 млрд. долара на около 22 000 длъжници

16:00 | 20.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Щатски банки са осигурили 26,1 млрд. долара по ипотечно споразумение за възбрани

Петте най-големи компании за ипотечни услуги в САЩ до момента са осигурили около 26,1 млрд. долара на кредитополучатели по силата на извънсъдебното споразумение на първоначална стойност 25 млрд. долара, което постигнаха с прокуратурата във връзка с обвинения за злопутреби при обработката на възбрани, предаде Bloomberg.

Помощта включва опрощаване на главници за 2,6 млрд. долара, приложено при около 22 000 длъжници. Банките са Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Ally Financial Inc. и Wells Fargo & Co. Общо те са помогнали на 309 385 кредитополучатели.

Докладът с данните е част от изискванията по извънсъдебното споразумение от февруари, постигнато след като главните прокурори от всички 50 американски щати обявиха разследване на практиките за налагане на възбрани. Това се случи след като стана ясно, че банките са използвали неизрядни документи за принудително изземане на жилища.

По силата на споразумението банките трябва да похарчат общо 20 млрд. долара за облекчаване на състоянието на кредитополучателите и още 5 млрд. долара под формата на плащания към щатите и федералното правителство.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още