IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочаквани разходи "гълтат" 1,2 млрд. паунда годишно на собствениците на жилища на Острова

Въпреки проблемите собствениците на жилища във Великобритания са доволни от доходите, които имотите им носят

16:30 | 13.11.12 г.
Неочаквани разходи "гълтат" 1,2 млрд. паунда годишно на собствениците на жилища на Острова

Задълженията, натрупани заради некоректни наематели, празните жилища и неочакваните разходи за ремонт и поддръжка струват на частните собственици на жилища във Великобритания 1,2 млрд. паунда годишно, показват резултатите от ново изследване на Northwood, цитирано от онлайн изданието The Move Channel.

Собствениците на жилища, отдавани под наем, плащат за подобни разходи средно по 1 500 паунда годишно, показват резултатите от проучването. Около 84% получават по-малко от очакваните пари от месечния си доход от наем поради неочаквани разходи.

Празните имоти са най-големият финансов проблем на собствениците, като половината от тях твърдят, че не получават доходи от тях за периоди до три месеца годишно.

Над половината от наемателите пък закъсняват с плащанията, което кара 91% от собствениците да се притесняват от подобен проблем през идните две години.

Въпреки проблемите обаче частните собственици на жилища са много доволни от доходите, които имотите им носят. Според Националната асоциация на собствениците на жилища под наем 61% от тях планират да живеят единствено от доходите от имотите си, след като се пенсионират.

Това не е изненадващо, тъй като наемите във Великобритания продължават да бележат рекорди. Според LSL Property Services в момента те са на равнище от средно 741 паунда месечно. А ако новата прогноза на Savills се сбъдне, те ще нараснат още повече: според компанията средните наеми във Великобритания ще се увеличат с 2,5% през 2013 г., а до 2017 г. ще се покачат с 18,2%.

Губещите в тази ситуация ще са хората под 35-годишна възраст, тъй като наемите, които плаща тази група от населението, се очаква да с повишат най-много.

В тази обстановка инвеститорите в жилища с цел отдаване под наем се роят. През първите девет месеца на 2012 г. те са вложили 11,8 млрд. паунда, или с 19% над нивата, отчетени през същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още