IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усвояването на офиси в Западна Европа се забавя

Инвестиционната активност продължава да бъде силна на стабилните пазари

14:07 | 12.11.12 г.
Усвояването на офиси в Западна Европа се забавя

Усвояването на офис площи в Западна Европа се е свило с 10% на годишна база през третото тримесечие на 2012 г., според експертите от BNP Paribas Real Estate (BNPPRE), цитирани от онлайн изданието Property EU.

Усвояването е намаляло в деветте западноевропейски града, включени в проучването, като най-силно е забавянето в центъра на Лондон и Париж.

Германските градове се представят сравнително добре. Въпреки че усвояването в Милано и Мадрид през третото тримесечие е най-силно от началото на годината, те остават най-слабите пазари.

Благодарение на трайното търсене в Германия низходящата тенденция в предлагането в наблюдаваните германски градове продължава въпреки по-високите нива на завършените проекти през изминалото тримесечие.

Наемите на първокласните офиси също остават стабилни като цяло за периода, като се стабилизират в Мадрид, но падат в Милано.

Инвестициите в офиси в Западна Европа през миналото тримесечие продължават да се покачват на годишна база (с 19%), като достигат най-високото си равнище от второто тримесечие на 2008 г. насам.

Между основните пазари обаче има разлики. В центъра на Лондон и германските градове например активността е доста по-висока. В Париж тя също е добра, за разлика от Мадрид, Милано и Брюксел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още