IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помощта на британските власти за жилищния сектор се оказа ... ограничена

Стимулиращите програми били съсредоточени върху купувачите на първи дом за сметка на по-широкия жилищен пазар, според строителен предприемач

13:27 | 07.11.12 г.
Помощта на британските власти за жилищния сектор се оказа ... ограничена

Британското правителство е твърде съсредоточено върху опитите да помогне на купувачите на първи дом за сметка на по-широкия жилищен пазар, заяви пред Камарата на лордовете експерт, цитиран от вестник Guardian.

Според Гари Дей, изпълнителен директор по земите и планирането в компанията за строителство на жилища за пенсионери McCarthy & Stone, държавните инициативи не помагат за решаването на по-мащабните жилищни проблеми на страната и не стимулират строителството на спешно необходими жилищни имоти.

"Би било много по-добре държавните инициативи да подпомагат купувачите на първи имот да купуват какъвто и да било имот, а не само жилища, или дори хората, които заменят по-малките си жилища с по-големи, защото това оказва положителен ефект върху жилищната верига", коментира Дей.

Инициативите на правителството в Лондон подкрепят кандидат-купувачите на първо жилище, но важат само при сделки с нови имоти.

Комисията чу също, че отрицателните нагласи към жилищата за възрастни хора възпрепятства строителството, като по-малко от 1% от по-възрастните хора, живеещи в собствено жилище във Великобритания, обитават специализирани имоти, пригодени към техните нужди, в сравнение със 17% в САЩ и 13% в Нова Зеландия и Австралия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още