IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се наемите на водещите офис пазари да продължат да нарастват догодина

Най-силни изгледи за растеж на наемите има в Пекин, Сан Франциско, Лондон, Токио, Москва, Хонконг и Сидни

11:08 | 06.11.12 г.
Очаква се наемите на водещите офис пазари да продължат да нарастват догодина

Повечето от водещите офис пазари в света вероятно ще отчетат едноцифрено увеличение на наемите догодина, прогнозират експертите от Jones Lang LaSalle (JLL), цитирани от онлайн изданието Property EU.

Най-силни изгледи за растеж на наемите има в Пекин, Сан Франциско, Лондон, Токио, Москва, Хонконг и Сидни.

Индексът на консултантската компания за наемите, който се изчислява на базата на наемните нива на първокласните офис площи на 90 пазара в Северна и Южна Америка, Азиатско-тихоокеанския регион и Европа, показва, че през третото тримесечие на 2012 г. ръстът на наемите се е забавил до средните 0,2% спрямо 0,6% през второто тримесечие.

На една трета от пазарите, включени в индекса, е отчетен спад на наемите през третото тримесечие заради отслабеното търсене от страна на корпоративни наематели, особено от финансовия сектор, свръхпредлагането и слабите икономически показатели като цяло.

В Европа, Париж, Милано, Мадрид, Ултрехт и Хага са регистрирани спадове на наемните нива между 1,9% и 2,4%.

В същото време ръстове са отчетени на пазарите в Стокхолм (2,3%) и Мюнхен (с 1,7%) благодарение на силните икономики и все по-ниското предлагане на висококачествени офис площи в тези градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още