IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия се отказва от идеята да забрани фондовете за имоти от отворен тип

Правителството в Берлин е решило да оттегли предложението, което разбуни духовете в сектора на имотите

11:20 | 05.11.12 г.
Германия се отказва от идеята да забрани фондовете за имоти от отворен тип

Германия се отказва от предложение за закон, който щеше да забрани създаването на фондове за имоти от отворен тип от началото на следващата година, съобщи държавния секретар на министерството на икономиката Бернхард Хайцер, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

Правителството е решило да оттегли предложението, което създаде сериозни опасения в сектора, обясни Хайцер.

Предстои да бъдат договорени други подробности около изменения в германското инвестиционно законодателство, целящи да го хармонизират с Европейската директива за лицата, управляващи алтернативни инвестиционни фондове.

Предложението срещна сериозен отпор от страна на партията на свободните демократи и имотния сектор, който управлява активи за над 80 млрд. евро от името на интитуционални и индивидуални инвеститори.

"Не е работа на политиците да защитават частните инвеститори от прозрачните и разграничими рискове на пазара", заяви говорителят на парламентарната група на свободните демократи Фолкер Висинг.

"Евентуална забрана за създаването на нови отворени фондове единствено би изолирала много дребни инвеститори от пазара на имоти", посочи Томас Рихтер, генерален диркетор на германската фондова асоциация BVI.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още