IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват 2% ръст на цените на жилищата на Острова през 2013 г.

Цените ще се покачват с по 2% до 2015 г., а след това ръстът ще се ускори до 4%, прогнозират експерти

12:53 | 02.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Очакват 2% ръст на цените на жилищата на Острова през 2013 г.

Цените на жилищата във Великобритания ще нараснат с 2% през следващата година заради очакваното възстановяване на пазара извън Лондон, главно в югоизточните части на страната.

Това прогнозират от консултантската компания Hamptons International, цитирана от Bloomberg.

От компанията посочват, че очакват годишен ръст от 2% на цените на жилищата през всяка от годините до 2015 г. През 2016 г. пък повишението ще бъде от поне 4 на сто.

Експертите очакват догодина най-накрая да започнат да нарастват цените на имотите във вътрешността и в северните части на страната, които пострадаха най-тежко от кризата.

В момента цените на жилищата на Острова се покачват единствено в столицата Лондон. От май 2009 г., когато беше регистрирана най-ниската им стойност в кризата, досега те са се повишили с 24 на сто най-вече заради силния интерес от страна на чужди инвеститори.

Заради наложените от британското правителство извънредни данъци върху сделките с луксозни имоти в Лондон обаче се очаква жилищният пазар там да се поохлади догодина.

До края на годината се очаква в Англия, Шотландия и Уелс да бъдат приключени около 720 хил. сделки с имоти, прогнозират още от консултантската компания. Въпреки че това е повече от сключените през миналата година сделки, обемът им е наполовина на отчетените преди кризата покупко-продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още