IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fannie и Freddie предлагат помощ на засегнатите от "Санди" длъжници

Американските агенции ще позволят разсрочване на плащанията по ипотечните заеми

17:49 | 31.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Fannie и Freddie предлагат помощ на засегнатите от "Санди" длъжници

Американските държавни ипотечни компании Fannie Mae и Freddie Mac разшириха обхвата на политиките си за облекчаване на последиците от природни бедствия за клиенти, чиито жилища са пострадали от урагана "Санди", предаде Reuters.

Помощта е валидна за собственици, живеещи в населените места в източната част на САЩ, които президентът Барак Обама обяви за райони, засегнати от природното бедствие.

Милиони души бяха засегнат от супер бурята, която в понеделник предизвика земно свлачище и доведе до наводнения, масово прекъсване на електричеството и смъртни случаи. Мощните ветрове затвориха държавните служби и финансовите пазари в САЩ в понеделник и вторник. По предварителни изчисления щетите могат да надхвърлят 10 млрд. долара.

Една от опциите за хората с кредити, гарантирани от Freddie Mac, е намаляване или временно преустановяване на плащанията по ипотеките за период до една година. Мярката се прилага след индивидуално разглеждане на всеки отделен случай.

Fannie Mae пък обяви, че съществуващата й политика позволява на кредитополучателите да не правят вноски по ипотеките си за период до 90 дни. Двете фирми не отпускат кредити директно. Те купуват ипотеки от кредитори и ги препакетират в ценни книжа, които предлагат на инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още