IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия очаква съдействие от местните власти за продажбата на имоти

По-голямата част от имотите, предвидени за приватизация, са на общините

14:21 | 30.10.12 г.
Италия очаква съдействие от местните власти за продажбата на имоти

Италианската държава се нуждае от помощта на местните власти, за да може бързо да изпълни плановете си да продава имоти на стойност 3-5 млрд. евро годишно и да използва средствата за изплащане на държавния дълг.

Това посочи италианският министър на икономиката Виторио Грили, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

„Има имоти на стойност 3-5 млрд. евро, които бихме могли да продадем веднага“, коментирал е Грили по време на закрито заседание на Сената в Рим, което се е състояло през миналата седмица.

На същото заседание икономическият министър на Италия е потвърдил целта на Рим да стартира многогодишна програма за оценка и продажби на имоти на стойност 15-20 млрд. евро, или 1% от БВП, в рамките на пет години.

Резултатите от проучване, което беше проведено през март, показаха, че в Италия има над 530 хил. държавни имота с обща площ от над 222 млн. кв. м. Около 80% от тези активи са жилища и бизнес имоти, притежавани от местните власти. Останалите сгради принадлежат на държавата.

Държавната агенция за имоти Demanio оценява стойността на общия обем от държавни и общински имоти на до 320 млрд. евро. Имотите, собственост на държавата, се оценяват на около 50 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още