IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Азиатско-тихоокеанския регион се свиват

Наблядават се резки понижения на инвестициите на основните пазари, като Австралия, Япония и Сингапур

11:36 | 26.10.12 г.
Инвестициите в бизнес имоти в Азиатско-тихоокеанския регион се свиват

Сделките с бизнес имоти в Азиатско-тихоокеанския регион са намалели с 15% през третото тримесечие на годината, според доклад на международната консултантска компания DTZ, цитиран от Shanghai Daily.

Въпреки силните резултати на нововъзникващи пазари като Малайзия и Индия, обемът на общите инвестиции е намалял до 28 млрд. долара, като се наблюдават резки понижения на ключови пазари като Австралия, Япония и Сингапур.

Най-големият спад на тримесечна база е регистриран в Япония - с 48%, в Австралия понижението е 44%, а в Сингапур - 30%.

"С малки изключения инвестиционните пазари в региона не оправдават очакванията за третото тримесечие, като общият обем на вложените в бизнес имоти средства за първите три тримесечия е най-нисък от 2009 г. насам", посочва Кейт Бароу от DTZ.

"На фона на неотдавна понижените очаквания за растежа на икономиките и предпазливите нагласи на инвеститорите понижихме прогнозата си за общия обем на инвестициите в бизнес имоти в региона през 2012 г. до 120 млрд. долара, или с 22% под отчетените през миналата година нива", допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още