IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчитат стабилна активност на инвеститорите в бизнес имоти в световен мащаб

През третото тримесечие обемът на инвестициите е бил 96 млрд. долара, като по-съществено намаление е отчетено на вложенията в Европа

10:21 | 26.10.12 г.
Отчитат стабилна активност на инвеститорите в бизнес имоти в световен мащаб

Активността на инвеститори в бизнес имоти в глобален план е останала стабилна през третото тримесечие на 2012 г., като за периода са сключени сделки за 96 млрд. долара, посочват от консултантската компания Jones Lang LaSalle, цитирана от онлайн изданието Europe Real Estate.

Изчисленията на компанията са направени на базата на проучване в 60 държави.

Обемът на преките инвестиции е намалял с 8% спрямо третото тримесечие на 2011 г., тъй като по-засилената активност на основните пазари е помрачена от слабите резултати на някои по-малки и нововъзникващи пазари на бизнес имоти.

Инвестициите от началото на годината до края на септември са близки до резултатите за първите девет месеца на миналата година.

В Северна и Южна Америка вложенията възлизат на 126 млрд. долара, в Азиатско-тихоокеанския регион - 68 млрд. долара за 2012 г. в сравнение със 71 млрд. долара преди година, а в Европа, Близкия изток и Африка - 75 млрд. долара в сравнение с 85 млрд. долара през същия период на миналата година.

Многофамилните жилищни сгради и студентските общежития привличат все по-силен инвеститорски интерес заради желанието за диверсификация на вложенията и  по-висока възвръщаемост.

Прогнозата за цялата 2012 г. остава на равнище от 400 млрд. долара, като се очаква четвъртото тримесечие да е по-натоварено откъм сделки във всички региони, които наблюдава компанията.

Нивата на сделките се задържат стабилни през летните месеци на третото тримесечие. Това се дължи на силното представяне на утвърдени пазари в САЩ, Великобритания, Германия и Австралия, посочват от Jones Lang LaSalle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още