IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителите в Кипър се опълчиха на правителството

Компаниите са против идеята за извънредно облагане на големите, луксозни имоти

14:43 | 22.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Строителите в Кипър се опълчиха на правителството

Строителните компании в Кипър се опълчиха срещу извънредния данък, с който правителството смята да обложи големите и луксозни имоти, съобщи онлайн изданието cyprus-mail.com.

Повод за недоволство стана идеята на правителството да обложи с извънреден данък имотите с площ над 300 кв. м.

Според асоциацията на строителните компании в Кипър обаче извънредният налог би бил грешка, тъй като страната всъщност се опитва да привлече чужди инвеститори в сектора на имотите.

Организацията определя новия данък като „нечестен“ и посочва, че правителството би могло да събере много повече приходи, ако обложи имотите, които остават извън обхвата на новия данък.

Строителните компании в Кипър се опълчиха също така и срещу предложението от Международния валутен фонд (МВФ), Европейската комисия (ЕК) и Европейската централна банка (ЕЦБ) процедурите по налагане на възбрани върху имоти да се ускорят и да траят максимум 18 месеца.

Според строителния бизнес на острова банките трябва да преструктурират жилищните кредити според възможностите на кредитополучателите.

Асоциацията също така препоръчва ускоряване на сроковете за разглеждане на разрешителните за големи и важни проекти, както и предоставянето на данъчни облекчения с цел насърчаване на инвестициите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още