IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите във Великобритания продължават да поевтиняват

Причината за отрицателната тенденция е продължаващата предпазливост от страна на наемателите, агентите и инвеститорите

09:14 | 17.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Имотите във Великобритания продължават да поевтиняват

Единадесетте поредни месеца на отрицателно движение на капитала във Великобритания доведоха до общ спад на цените на имотите с 3,2% от ноември 2011 г. насам, сочи месечният индекс на имотите на Острова, поддържан от IPD.

Според анализаторите, цитирани от онлайн изданието Property EU, причината за отрицателната тенденция е продължаващата предпазливост от страна на наемателите, агентите и инвеститорите на фона на трудните условия на пазара.

През септември имотите на Острова са поевтинели с още 0,4% поради умереното понижение на наемите, които бележат спад за четвърти пореден месец. Въпреки това възвръщаемостта през месеца остава положителна на равнище от 0,2%. Възвръщаемостта на приходите е стабилна на ниво от 0,6%, докато първоначалната доходност нараства до 6,4%.

"Въпреки продължаващите шокове на континента и все по-сериозните последици от мерките за икономии във Великобритания, имотите в страната продължават да се държат на повърхността, което не е малко постижение", коментира Фил Тили, управляващ директор на IPD за Великобритания и Ирландия.

"Очевидно е налице сериозно разминаване между резултатите в Лондон и останалата част от Великобритания, но това си има и положителни страни - доходността на някои регионални пазари в момента надхвърля 8%. Трудната част е да се намерят и да се задържат подходящи и стабилни наематели за тези активи", допълва той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още