IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в Европа търсят зелени и гъвкави офиси

Строителството обаче се възпрепятства от банките, които почти не отпускат кредити извън ключовите пазари

14:24 | 16.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвеститорите в Европа търсят зелени и гъвкави офиси

Предлагането на устойчиви, ефективни и гъвкави офис пространства, съчетани с добър достъп до обществен транспорт, са основните фактори при вземането на решения за инвестиции в офиси в Европа, според изследване на британската Кралска институция на сертифицираните оценители на имоти, цитирано от онлайн изданието Property Investor Europe.

В документа се посочва, че строителството се възпрепятства от банките, които почти не отпускат кредити извън ключовите пазари като Лондон и Париж и са съсредоточени върху големите международни инвеститори.

Дейността на пазара при инвеститорите, както и при наемателите, е сравнително слаба, тъй като те изчакват изхода от кризата в еврозоната. Според експертите обаче рестриктивното финансиране и произтичащата от него липса на спекулативни проекти е добра тенденция за сектора.

Наемателите в момента търсят начини да консолидират и намалят разходите си, да увеличат производителността си и да подкрепят гъвкавостта, което поражда търсене на гъвкави и ефективни офис пространства в зелени сгради. Подобен тип сгради се срещат особено рядко в Централна, Източна и Южна Европа.

Други важни фактори, които влияят на решенията на наемателите, са мрежата на обществения транспорт в градовете и качеството на живот, което би помогнало да се задържат човешките ресурси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още