IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Австралийците са най-богатите хора в света заради скъпите жилища

На Зеления континент има най-много хора със състояние над 100 хил. долара и поради изобилието от земя, слабата населеност и природите ресурси

16:30 | 11.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Австралийците са най-богатите хора в света заради скъпите жилища

Австралийците са най-богатите хора в света, а Азиатско-тихоокеанският регион изпреварва Европа като мястото с най-много богаташи, според изследване на Credit Suisse Group AG, цитирано от Bloomberg.

Средното състояние на австралийците в зряла възраст възлиза на 193 653 долара на човек и е най-голямо от всички 216 държави, включени в изследването.

Благодарение на изобилието от земя, слабата населеност, природите ресурси и високите цени на жилищата, делът на австралийците със състояние над 100 000 долара е най-голям от всички останали държави и е осем пъти над средния за света.

Дълговата криза в Европа е причина за загубата на 10,9 трлн. долара от активите на домакинствата на континента през миналата година.

"Живеем във времена на безпрецедентна икономическа промяна, а в света протича радикално преразпределение на икономическия ред", посочва Франческо де Ферари от клона на Credit Suisse в Сингапур.

"В Азиатско-тихоокеанския регион живее две-трети от средната класа в света и той продължава да е основният двигател на растежа на световната икономика и глобалното богаство", допълва експертът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Чакай тогава да питам: Ако са толкова богати, защо не спират да работят? Може би, защото, спрат ли да работят...-Така ли е? И какъв е този БОГАТАШ, който се страхува да спре да работи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Felbuzz
преди 11 години
А тука хората се юрнали да се притесняват за демографската криза. При растящо население в света няма как да си беден в слабо населена държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още