IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти в Германия се насочват към второстепенни локации

Имотите в по-малките градове носят по-висока доходност заради нарастващите цени и наемни нива

13:09 | 05.10.12 г.
Инвеститорите в имоти в Германия се насочват към второстепенни локации

Инвеститорите в недвижими имоти в Германия все повече се насочват към второкласни, третокласни и четвъртокласни локации през последната година, въпреки че продължават да държат повече на сигурността, отколкото на доходността.

Това се посочва в анализ на консултантската компания Engels & Völkers (E&V), цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

Според експертите решаващият фактор при инвеститорските решения продължава да е желанието да се запази капиталът.

"Ако предположим, че стойността на даден актив остане стабилна, а наемите растат, ще имаме по-добра доходност в дългосрочен план", посочват авторите на доклада.

Точно след финансовата криза богати физически лица и фондации побързаха да си осигурят имоти с първокласна локация. През последната година обаче те преоткриха по-малките градове, където могат да разчитат на по-висока доходност.

Доходността от инвестициите в активи на първокласни локации в Германия в момента е около 4 на сто. В същото време имоти с добри локации в Хановер, Дрезден, Нюрнберг, Мюнстер и Ерфурт например носят доходност от около 7%.

От E&V отчитат силно търсене на имоти в почти всички от 37-те града, включени в изследването на компаният, където броят и обемът на сделките нарастват непрекъснато от 2009 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още