IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството във Великобритания пред колапс

Водещи компании от бранша съкращават персонал заради свити продажби

12:24 | 05.10.12 г. 1
Строителството във Великобритания пред колапс

Влошава се ситуацията в строителния сектор във Великобритания, пише британският вестник Guardian.

Една от водещите компании от сектора в страната – доставчикът на строителни материали Hanson, планира да съкрати с около 10% персонала заради по-лошите от очакваното продажби.

Решението стана ясно, след като друга фирма от бранша - Burdens, започна да преразглежда бизнеса си в стратегически план в отговор на лошите условия на пазара.

Компанията наскоро обяви, че иска да продаде част от капитала си и че в момента тече наддаване.

Hanson, която е част от германската група Heidelberg, не уточни колко работни места ще бъдат съкратени. В компанията работят общо 4 100 души, така че може да се очаква, че поне 400 от тях ще си тръгнат.

Hanson вече намали работната си ръка наполовина от 8 700 души през 2007 г., след като строителният сектор на Острова изпадна в криза.

Компанията, която оперира основно в Англия и Уелс, по-рано очакваше обемът на продукцията й, включваща асфалт, бетон и цимент, да намалее с около 5-6% тази година. Спадът обаче се оказа два пъти по-голям.

"Ние сме бизнес, изцяло базиран на търсенето - трябва да приведем капацитета си в съответствие с обстановката на пазара", заяви говорител на компанията, цитиран от Guardian. "Ние сме чудесен барометер за икономиката като цяло - а тя явно е бурна, поне що се отнася до нас", допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Пак ли :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още