IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starwood продаде емблематичен хотел в Ню Йорк за 275 млн. долара в брой

Купувач на The Manhattan at Times Square е джойнт венчър на Rockpoint Group, Real Estate Principal Investment Area на Goldman Sachs и Highgate Hotels

11:03 | 05.10.12 г.
<p>
	The Manhattan at Times Square</p>

The Manhattan at Times Square

Международната компания за управление на хотели Starwood Hotels & Resorts е продала един от най-емблематичните си активи в Манхатън, предаде онлайн изданието GlobeSt.com.

Джойнт венчър между Rockpoint Group, Real Estate Principal Investment Area на Goldman Sachs и Highgate Hotels е придобил хотела The Manhattan на "Таймс Скуеър" за 275 млн. долара, като сумата е платена в брой.

Продажбата е в съответствие със стратегията на компанията за разпродажба на активи, които не са ключови за дейността й.

Според източници, запознати със сделката, Highgate ще управлява хотела с 665 стаи като независим хотел, който не е свързан със Starwood, а Rockpoint ще отговаря за всички решения на стратегическо ниво. Goldman Sachs участва в капитала с миноритарен дял.

Сделката е особено сериозна за базираната в Бостън Rockpoint, която притежава дялове и в Milford Plaza, One Soho Square и Eastgate Tower в Манхатън.

Компанията инвестира чрез група обединени фондове на няколко пазара, сред които и Ню Йорк, а имотите, които купува, са офиси, хотели и многофамилни жилищни сгради.

По данни на Real Capital Analytics сделката се равнява на 413 534 долара за стая/апартамент.

Според анонимни източници обаче по-голямата част от транзакцията е била базирана на цената на паркингите и търговските обекти в сградата. Те твърдят, че хотелът, без търговските площи и гаражите, е бил купен за 250 хил. долара за стая/апартамент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 05.10.12 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още