IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата на Острова са продължили да падат през септември

Дори в Лондон, който обикновено е изключение от низходящата тенденция, не е отчетена промяна на цените на имотите през миналия месец

15:02 | 01.10.12 г.
Цените на жилищата на Острова са продължили да падат през септември

Цените на жилищата във Великобритания са се понижили за трети пореден месец през септември на фона на отслабващото търсене, което може да продължи да оказва натиск върху стойностите на имотите, показват данни на Hometrack Ltd., цитирани от Bloomberg.

През миналия месец жилищата на Острова са поевтинели с 0,1% спрямо август и с 0,5% на годишна база.

Броят на потенциалните нови купувачи, регистрирали се в агенции за имоти, се е понижил с 3,6%, което е най-сериозният спад от осем месеца насам.

В нито един регион на Англия и Уелс не е отчетен ръст на цените на жилищата, като дори в Лондон и югозападната част на Англия не е регистрирана промяна промяна. В останалите региони на страната е отчетен ценови спад.

Миналата седмица централната банка на Великобритания обяви, че достъпността на ипотечното кредитиране през изминалото тримесечие е била най-висока от пет години насам благодарение на отпуснатото за банките изгодно финансиране.

Според централната банка новата й програма за финансиране и кредитиране на стойност 61 млрд. паунда допълнително ще стимулира пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още