IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очертават бляскаво бъдеще на американския пазар на жилища в многофамилни сгради

Наемите на апартаментите в САЩ продължават да растат с бързи темпове

12:10 | 01.10.12 г.
Очертават бляскаво бъдеще на американския пазар на жилища в многофамилни сгради

Въпреки мудната икономика и слабия ръст на пазара на труда, преобладаващите положителни тенденции, предизвикали впечатляващия ръст в сектора на многофамилните жилища в САЩ през последните 18 месеца, ще продължат и през 2013 г., пише онлайн изданието GlobeSt.com.

Наемните нива на апартаментите продължават да се покачват с бързи темпове, а водещи фигури от сектора отбелязват, че строителите в момента се надпреварват да изкарват нови сгради на пазара.

Всъщност повечето са на мнение, че предстои вълна от строителство, което да отговори на силното търсене в големите крайбрежни райони, макар че този предстоящ скок ще бъде огледален на нормалната строителна активност отпреди рецесията през 2007 г.

По данни на MPF Research за второто тримесечие на годината, базирани на основана на проучване, проведено във водещите 100 градски района в САЩ, ефективните наеми при новите апартаменти са се повишили с 1,2% на тримесечна и с 4% на годишна база.

Делът на наетите апартаменти в многофамилните сгради е нараснал до 95,2% към края на второто тримесечие в сравнение с 94,9% през първото и 94,4% в края на 2011 г. По време на рецесията през 2009 г. този дял достигна минимума си от 92%.

Според Уилет обаче сградите в изследваните региони са толкова пълни с наематели, че има много пазари, където просто усвояването няма накъде да расте, докато на пазара не се появят нови сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:36 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още