IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоро Китай ще има повече небостъргачи от САЩ

До пет години в азиатската държава небостъргачите ще са 1318 - близо три пъти повече от тези в САЩ

14:30 | 29.09.12 г. 5
<p>
	Заради темпа на развитие в Китай скоро и жилищните сгради могат да влязат в категорията небостъргач. Снимка: Ройтерс</p>

Заради темпа на развитие в Китай скоро и жилищните сгради могат да влязат в категорията небостъргач. Снимка: Ройтерс

До 2017 г. в Китай ще има повече небостъргачи, отколкото в САЩ, сочи изследване на организацията MotianCity, цитирано от Forbes.

Според изследването до пет години в Китай ще има 802 сгради с височина над 152 м в сравнение с 539 в САЩ. След 10 години броят на небостъргачите в континенталната част на азиатската страна ще достигне 1318 спрямо 563 в САЩ.

Засега САЩ е държавата с най-много небостъргачи в света - 533 на брой. В Китай те са 470, като в тази бройка не се включва Хонконг.

В момента китайските строители градят 332 нови сгради с височина над 152 м, като в процес на планиране са още 516. В САЩ в строеж са само 6 небостъргача, а се работи по проекти за още 24.

Сред новите небостъргачи в Китай са Shanghai Tower, който ще има 121 етажа и трябва да бъде завършен до 2015 г. International Financial Center в Пин Ан пък е един от най-големите проекти в процес на изпълнение, като ще бъде на 118 етажа.

В Шънджън се строи небостъргач, който че бъде използван за хотел и офиси и ще бъде приключен до 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Голяма работа.Ако не си напишат добре домашното може накрая само с това да си останат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 11 години
И какво ме е грижа? Досега са живели на село с прасетата, имат право да се издигнат по-нависоко...за да оценят, че не височината над земята, а уютът, ергономичността, ефективността и антисеизмичността на сградите са от много по-висока важност. Чудо голямо, небостъргачи. По-скъпо, по-трудно стигане нагоре, по-трудно измъкване, ако нещо се обърка...Абе, не мога да ги мисля братята китайци. Лично аз, не се впечатлявам от това, колко души могат да се качат един в/у друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 1
Vesko94
преди 11 години
Те за построяване ще построят и тройно повече отколкото са в Щатите, но важното е да се отбележи и с каква цел се строят. Имам чуството, че в Китай и ОАЕ, например, ги строят само да покажат, че са силни икономически. Дали обаче и половината от капацитета им е пълен, е друг въпрос. Бях цел някъде, че част от небостъргачите в Дубай били напълно празни. В САЩ строят небосъргач, но с намерението след това да носи печалба на този, който е инвестирал в него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
illegal
преди 11 години
7000 може да са сгради плюс жилищни, които са над 20 етажа. Иначе в Шанхай небостъргачите над 200 метра са по-малко от 50, а мегависоките над 300 метра са няколко. На който му се разглеждат диаграми с построени, в процес на изграждане и допуснати проекти, но не и на всяка цена, че ще се строят последните,ето:Шанхай:http://skyscraperpage.com/diagrams/?cityID=6Ню Йорк:http://skyscraperpage.com/diagrams/?cityID=8До 10 години Шанхай ще бъде надминат от няколко града в китай по абсолютна височина и сгради по-високи от 300 метра. Говоря за Гуанджоу, Шънжън, Ухан, Тянжън. Не претендирам, че всички градове са изписани правилно. Шанхай е най-големия град с 23 милиона население, но в никакъв случай няма най-красивия скайлайн. Аз и не виждам разлика между 10-15 или 20 млн.град. Край все няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
beinsa
преди 11 години
Не познавам авторите, нито имам нещо против тях, но в статията няма нито едно число или твърдение, което да е вярно.Първо само в Ню Йорк има над 5000 небостъргача, второ само в Шанхай те са 7000. С това мисля, че се приключва всичко.А тази глупост за 6 небостъргача в строеж в САЩ ще го подмина с надсмешка, защото само в Манхатан са над 20!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още