IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се пазарът на имоти в Европа да започне да се възстановява от 2014 г.

Първокласните търговски центрове ще имат най-добро представяне и ще носят по-стабилна доходност заради очаквания лек ръст на наемните нива

09:08 | 29.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Очаква се пазарът на имоти в Европа да започне да се възстановява от 2014 г.

Слабо и неравномерно възстановяване на пазара на имоти в Европа като цяло може да се очаква да започне през 2014 г., прогнозира инвестиционната компания RREEF, която е част от групата на Deutsche Bank.

“Представянето на сектора на недвижимите имоти на повечето пазари в Европа се очаква да отслабне още до края на тази година”, посочват от RREEF в актуалния си стратегически доклад, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

"Според нашите прогнози капиталовите стойности ще останат стабилни в северната част на континента и ще падат на южните пазари през следващите от 12 до 24 месеца. Бавно възстановяване може да се очаква да започне през 2014 г.”, посочва се в доклада.

Експертите констатират, че дълговата криза в еврозоната спомага за забавянето на икономическата активност и изостря поляризацията между северните и южните пазари на имоти в Европа.

В доклада е записано още, че нито една държава няма да се ползва с имунитет спрямо кризата, но се очаква еврозоната да не се разпадне и реформите в крайна сметка да започнат да дават плодове.

От компанията прогнозират, че първокласните търговски центрове ще имат най-добро представяне и ще носят по-стабилна доходност заради очаквания лек ръст на наемните нива.

Секторът на търговията на дребно в Централна и Източна Европа ще продължи да предлага атрактивни възможности, а по-сериозни доходи на инвеститорите ще носят логистичните имоти в региона.

Изключително позитивен сценарий очертават експертите за пазара на офиси в Лондон.

Офисите в Дъблин и търговските центрове в Испания имат сериозен потенциал за растеж в дългосрочен план заради ниската база, която достигнаха в периода на кризата, пише в доклада.

Влошават се обаче перспективите пред френските пазари, а заради агресивната ценова политика все повече ще намалява доходността от инвестициите в Полша и Швеция, смятат експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още