IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премахват сергиите от Стария Несебър

Общинският съвет единодушно прие да се прекрати издаването на разрешителни за алейна търговия върху общинските терени

18:00 | 28.09.12 г. 2
Премахват сергиите от Стария Несебър

Общинският съвет в Несебър реши да премахне сергиите от улиците на града, съобщиха от общината.

Съветниците единодушно са приели да се прекрати издаването на разрешителни за алейна търговия върху общинските терени в Стария Несебър, за да бъдат спазени препоръките на ЮНЕСКО за опазването на извънредната универсална стойност на града.

Припомняме, че организацията заплаши да извади Несебър от списъка със световното културно наследство заради незаконното строителство и масовата амбулантна търговия в историческата част на града.

Въпросът за премахването на алейната търговия на общинска земя беше коментиран още по време на общественото обсъждане на плана за опазване и управление на Несебър, който се финансира от общината.

По време на обсъждането гражданите на Несебър сами предложиха да бъдат премахнати сергиите върху общинските терени. Кметът на общината Николай Димитров пък обеща местните власти да дадат пример и да намалят броя на общинските търговски обекти.

Назаседаниетона общинския съвет е взето също така решение да бъде открита процедурата за концесия на пристанището в Несебър, както и да бъде изграден околовръстен път на Обзор, за да се изнесе автомобилният трафик от центъра на населеното място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Аз там не стъпвам. То е ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Натрий
преди 11 години
Остава ресторантьорите да разберат колко е досадно да канят на всяка крачка. Чак имаше специални "канячи":(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още