IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се ръст в продажбите на "лоши" имоти в Германия през следващите 2 години

С нарастването на лошите дългове за имоти ще се увеличава и броят на портфейлите от имоти, които ще бъдат пускани на пазара, според експерти

13:40 | 26.09.12 г. 2
Очаква се ръст в продажбите на "лоши" имоти в Германия през следващите 2 години

През следващите две години продажбите на „лоши“ имоти в Германия вероятно ще се увеличат както в стойностно, така и в количествено изражение, пише онлайн изданието Property EU.

Финансови експерти очакват все по-сериозна готовност от страна на банките да продават проблемни ипотеки и други кредити, свързани със сектора на имотите.

Според резултатите от последното изследване на Corestate и EBS-REMI, банките в Германия ще продължат да прилагат по-предпазлив подход и да налагат на клиентите си по-строги условия по кредитите.

"От тези резултати спокойно може да се направи изводът, че с нарастването на лошите дългове за имоти ще се увеличава и броят на портфейлите от имоти, които ще бъдат пускани на пазара," посочва Ралф Уинтър, основател и президент на Corestate Capital.

"Ситуацията ще доведе до смекчаване на цените, а разликата в стойностите на ключовите и неключови активи ще продължи да нараства", допълва той.

Резултатите от изследването показват също, че докато някои банки засилват предлагането на ново финансиране за германския пазар, други драстично ограничават дейностите си в тази насока.

Особено активизиране в кредитирането се наблюдава при частните търговски банки. Повечето държавни финансови институции и кредитни кооперативи очакват обемът на финансирането им да се увеличи през следващите две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
ale1
преди 11 години
Цитат :---------Очаква се ръст в продажбите на "лоши" имоти в Германия през следващите 2 години-----------Това Очакване се очаква от преди четири години , сега удължават очакванията с още две.Май един и същи произвеждат очакванията в Дойчландия и в БГ-йско.Що ли ми идва на ум библейското :"блажени са очакващите че е тяхно царството небесно ;)"--------Очакващите са повече от китайците ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
naso_fr
преди 11 години
Най-накрая! Минахме и германците!Докато при тях тепърва ще пускат масово 'лошите' имоти на пазара, то при нас вече идва подем. От Адрес и производните им слагат лигавниците. Вии германицте само гледайте, нии ша ви покажем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още