IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна сезонът на масовите разпродажби на имоти в Ирландия

Royal Bank of Scotland предлага портфейл от разнообразни имоти с отстъпка от около 70%

12:11 | 26.09.12 г. 1
Започна сезонът на масовите разпродажби на имоти в Ирландия

Ирландското поделение на Royal Bank of Scotland Plc предлага за продажба имоти, включително 640 апартамента и един хотел, на цени с около 70% по-ниски от стойността им по време на пика на пазара през 2007 г., предаде Bloomberg.

Т. нар. от банката портфейл "Gemini" се състои от сгради в Дъблин и Корк и се предлага на цена от 75 млн. евро, съобщи директорът на офиса на Savills в Дъблин, които консултират продажбата.

Сривът в сектора на имотите и липсата на ипотечно финансиране доведоха до 50-процентно увеличение на броя на живеещите под наем ирландски домакинства за петте години до април 2011 г.

"Това привлича фирми за частен капитал, като някои от тях понякога купуват по 3 000 апартамента наведнъж", твърди Брендън Макдона, главен изпълнителен директор на "лошата" банка на Ирландия - Националната агенция за управление на активи.

"Смятаме, че пазарът на многофамилни жилища ще продължи да е много активен и ще се развие до равнище, на което ще се конкурира с инвестициите в бизнес имоти", посочват на свой ред консултантите от Savills.

"Прогнозирам, че на пазара през идните 12-18 месеца ще излязат над 2 000 апартамента", допълват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
naso_fr
преди 11 години
"Започна сезонът на масовите разпродажби на имоти в Ирландия"!Леле, леле, тия са чули че в БГ цените ще скачат много и гледай сега какво правят само да се доберат до малко кешец и да го пратят в БГ да се умножава!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още