IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забавят се инвестициите на публичните компании в сектора на имотите в Европа

През третото тримесечие са реализирани сделки за 2,5 млрд. евро, което е по-слабо от обема сделки на публични компании, отчетени през предходните тримесечия

12:00 | 24.09.12 г.
Забавят се инвестициите на публичните компании в сектора на имотите в Европа

Инвестициите на публичните компании в сектора на имотите в Европа значително са се забавили в периода юли-септември в сравнение с темповете от първото полугодие, показват предварителните данни на онлайн изданието PropertyEU.

Окончателната статистика ще бъде оповестена през октомври, уточняват от изданието.

През третото тримесечие публичните компании са допринесли за сделки с имоти за 2,5 млрд. евро от общия обем на сделките с имоти, който достига 15 млрд. евро за периода, сочи статистиката.

За сравнение през първите три месеца на годината публичните компании за имоти реализираха транзакции за 3,5 млрд. евро, а през второто – за 5,3 млрд. евро.

Анализът на данните за третото тримесечие показва още, че най-крупните сделки в сектора са реализирани от малайзийски публични дружества.

Строителната компания от Малайзия SP Setia, съвместно с конгломерата Sime Darby и малайзийски пенсионен фонд са придобили емблематичната за Лондон Battersea Power Station за около 500 млн. евро.

Също така строителната компания от Малайзия IJM Land през август е дебютирала на британския пазар, след като е придобила проекта Royal Mint Street в Източен Лондон за 465 млн. евро.

Германската публична компания Patrizia Immobilien обяви през септември, че приключила сделки с жилищни имоти на стойност 250 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още