IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офертните цени на жилищата на Острова са продължили да спадат през септември

През последните пет години стойностите на жилищата във Великобритания почти не са се изменили

14:38 | 17.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Офертните цени на жилищата на Острова са продължили да спадат през септември

Офертните цени на жилищата във Великобритания са се понижили за трети пореден месец през септември, въпреки надеждите за „олимпийски скок“ на пазара на имоти в страната, показват данни на Rightmove.

Средната офертна цена на жилище в Англия и Уелс е паднала с още 0,6% през септември, след като през август се понижи с 2,4 на сто, сочи статистиката на оператора на най-големия сайт за недвижими имоти на Острова. На годишна база обаче средната офертна цена на жилище в двата региона се е покачила с 0,7 процента. 

Спадове на офертните цени на жилищата са отчетени в осем от десетте региона, наблюдавани от Rightmove.

Очаквано офертните цени в Лондон продължават да се повишават, като през септември са нараснали с 0,3% спрямо август. Най-големи повишения на офертните цени са наблюдавани в кварталите Енфийлд, Редбридж и Ийлинг.

Статистиката на Rightmove показва още, че през последните пет години стойностите на жилищата във Великобритания почти не са се изменили. Изключение от общото правило е само Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още