IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават да намаляват жилищата в САЩ в процедура по налагане на възбрана

Очаква се темповете на налагане на възбрани върху жилища в Щатите да продължи да се забавя

11:20 | 14.09.12 г.
Продължават да намаляват жилищата в САЩ в процедура по налагане на възбрана

Броят на жилищата в процедура по налагането на възбрана в САЩ е намалял през август спрямо август 2011 г.,, когато той достигна 17-годишен максимум, сочат данни на компанията RealtyTrac Inc., цитирани от АП.

В същото време броят на новостартиралите процедури се е увеличил, като повишението е почти изключително само в щати като Флорида и Ню Йорк, където за откриването на подобна процедура е нужно съдебно решение.

В редица щати, където съдът не участва в процеса, като Калифорния и Аризона например, броят на новостартиралите процедури по налагане на възбрани върху жилища е намалял.

Експерти твърдят, че темпото при възбраните ще се забави постепенно, което ще предотврати още един тежък икономически удар за жилищния пазар. Спадът обаче вероятно ще продължи да е неравномерен, отчасти поради различните подходи към процеса в различните щати.

Като цяло през август в процес на възбрана са навлезли общо 99 405 жилища в САЩ, или с 1% повече спрямо юли. На годишна база обаче броят им е намалял с 13%.

Данните представляват явно забавяне от пика през април 2009 г., когато броят на възбраните достигна 203 000. В същото време те продължават да са доста над 34-те хиляди, отчетени през май 2005 г., преди да се спука жилищният балон.

Броят на завършените възбрани в САЩ през август се е понижил до 52 380, или с 2% под нивата от юли и с 19% под тези от август миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още