IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес имотите допринасят повече за БВП на Европа отколкото автоиндустрията

Само от активността в сектора на бизнес имотите са генерирани 285 млрд. евро за европейската икономика през 2011 г.

11:30 | 13.09.12 г.
Бизнес имотите допринасят повече за БВП на Европа отколкото автоиндустрията

Секторът на бизнес имотите допринася за сформирането на 2,5% от общия брутен вътрешен продукт (БВП) на Европа, което е повече от автомобилната, телекомуникационната и банковата индустрия.

Това е записано в нов доклад, поръчан от Европейската асоциация на инвеститорите в непублични дружества за имоти (INREV) и Европейската асоциация на публичните компании за имоти (EPRA), съобщи онлайн изданието PropertyEU.info.

Докато според други проучвания недвижимите имоти като цяло сформират близо 20% от общата икономическа дейност, в новия доклад се посочва, че само бизнес имотите са генерирали 285 млрд. евро за европейската икономика през 2011 г. и са осигурили заетост на над 4 млн. души.

Според INREV докладът, озаглавен "Недвижимите имоти в реалната икономика", цели да помогне на правителствата на Стария континент, на Европейската комисия и на членовете на Европейския парламент да разберат по-добре мащаба и значимостта на сектора за растежа, заетостта и устойчивостта.

В миналото данни, свързани с икономическото значение на сектора на бизнес имотите, са събирани само на национално ниво, отбелязват от INREV.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още