IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавните имоти също задължително ще се застраховат срещу земетресение

Днес правителството гласува поправки в Закона за държавната собственост, аналогични на направените промени в Закона за общинската собственост

14:31 | 12.09.12 г. 1
Държавните имоти също задължително ще се застраховат срещу земетресение

След като в края на август правителството прие промени в Закона за общинската собственост, с които общините се задължават да застраховат имотите си срещу природни бедствия и земетресения, на днешното си заседание министрите гласуваха подобни поправки и в Закона за държавната собственост.

Подобно на общините държавата също ще бъде задължена да застрахова срещу земетресения и други природни бедствия застроените имоти - публична държавна собственост, съобщи пресслужбата на кабинета.

Законовите изменения се правят, след като заради наводненията в Хасковско през февруари и земетресението в Пернишко през май държавата направи сериозни разходи за възстановителните работи след бедствията.

По данни на правителството, които бяха оповестени през август, държавните разходи само за преодоляването на последиците от труса са около 13,5 млн. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
things
преди 11 години
Добре, сега НИЕ работещите ще им ги застраховаме, защото реално това ще стане от нашите данъци. После ще приемат едно законче и ще ни задължат и собствените жилища да си застраховаме пак с наши пари. Чудничко..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още