IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори в имоти в САЩ печелят от парцели за жилищно строителство

Търсят се терени с издадени разрешителни за строеж, продавани от фалирали фирми или банки

08:57 | 12.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Инвеститори в имоти в САЩ печелят от парцели за жилищно строителство

Незастроените парцели от покрайнините на Лас Вегас до бреговете на Калифорния, едни от най-засегнатите от кризата жилищни пазари в САЩ, са обект на засилен интерес от страна на инвеститорите, пише Ройтерс.

Големи компании като BlackRock Inc, хедж фондът Angelo Gordon & Co и инвеститорите в недвижими имоти от Starwood Capital печелят добре от готовите за строителство жилищни парцели, които вече разполагат с повечето необходими разрешителни за строеж и зониране.

Те са привлечени от ниските продажни цени заради процедурите по фалит на изпаднали във финансови затруднения строителни фирми. Парцели на добри цени продават и банки, които са отнели имотите след възбрани.

В последствие компаниите препродават земята, като често печелят около 20% над първоначалната си инвестиция. Други пък търсят партньорства с фирми за жилищно строителство за осъществяване на съвместни проекти. Трети все още се въздържат от продажба в очакване цените да се покачат още повече.

Земите, които вече имат всички разрешителни за строеж, са по-добра инвестиция, отколкото парцелите без необходимите документи, тъй като процесът на придобиване на тези одобрения от местните, щатските и федералните власти може да отнеме години и е скъпа процедура.

Инвеститорите и анализаторите от имотния бранш обаче предупреждават, че преди да настъпи пълно възстановяване на жилищния пазар ще измине още известно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
Да и тук започнаха да търсят парцели в регулация, без да е ясно защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още