IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски имотен магнат е осъден да живее с 500 паунда на седмица

Глен Мод, чиято империя се срина миналата година, в момента живее в Швейцария, където има имунитет срещу съдебното решение

13:23 | 24.08.12 г.
Британски имотен магнат е осъден да живее с 500 паунда на седмица

Един от най-големите имотни магнати във Великобритания е осъден да живее само с 500 паунда на седмица, според решение на съда в Гърнси, цитирано от Financial Times.

Съдът е замразил активите на Глен Мод, който държи дялове в "Citi Tower" в Канари Уорф, централата на Banco Standander в Мадрид и други първокласни сгради.

Компанията му – Propinvest, се срина през ноември миналата година и в момента е под управлението на консултантите от Grant Thornton.

Империята на бизнесмена за 4,5 млрд. паунда стана жертва на рецесията. Самият той в момента живее в Швейцария, където има имунитет срещу съдебното решение.

Съдът е замразил дяловете на Мод в общо 35 бизнес имота, оценени през март 2012 г. на 437,5 млн. паунда. Те са осигурили на бизнесмена заеми за 998,5 млн. паунда.

Propinvest, чиято империя в миналото се простираше от Европа до Токио, има намерение да обжалва съдебната заповед още през идната седмица.

Срещу Мод има и дело във връзка със сделката за 1,9 млрд. евро за централата на Santander в Мадрид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още