IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пререгистрацията на фирмите смути спокойствието на британците с имоти в България

Консултантска компания на Острова предупреждава, че британците, купили имот през фирма, може и да го изгубят, ако са пропуснали да пререгистрират дружеството

15:25 | 21.08.12 г. 1
Пререгистрацията на фирмите смути спокойствието на британците с имоти в България

Британци с имоти в България се притесняват да не ги изгубят заради законови изисквания, съобщава онлайн изданието propertywire.com.

Водеща консултантска компания на Острова предупреждава, че заради пререгистрацията на фирмите има риск британските собственици да бъдат глобени и дори да изгубят активите си у нас.

Консултантите от John Howe & Co поясняват, че много британци със собственост в България не осъзнават сложността на българската правна система и потенциалното й въздействие върху тях.

Управляващият партньор във фирмата Джон Хоу е притеснен от изискването за пререгистрация на фирмите.

Хоу припомня, че доскоро физически лица не можеха да купуват имоти у нас и трябваше да регистрират фирми, през които да минат сделките. Много британци обаче не са били наясно и са пропуснали срока за пререгистрация на фирмите, поради което търговската им дейност е прекратена и те няма да могат да се разпореждат с активите си.

Компанията съобщава, че е намерила начин да реши проблема на британските собственици на имоти в България, които са пропуснали пререгистрацията, така че да не изгубят инвестицията си.

Консултантите посочват, че няма точни данни колко са британците, които живеят постоянно или временно в България. Според данни на британското посолство става въпрос за 8-9 хил. души, като някои работят в страната, други са закупили имот и живеят постоянно, а трети само прекарват ваканциите си в страната ни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dragonheart
преди 11 години
Ами искаме чужди инвестиции - е нека да продължаваме да ги затрудняваме чужденците с бюрокрация!!! Защо просто не направят реверанс на тези англичани ,малко ли ги измамиха ,та сега за сметка на това шепа хора да си напълнят джобовете ,толкова много хора се чудят как да си продадат имотите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още