IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изграждането на студентски общежития на Острова движи строителния сектор

Обемът на студентските общежития в строеж не е достатъчен, за да покрие очакваното търсене, според консултантска компания

14:12 | 21.08.12 г.
Изграждането на студентски общежития на Острова движи строителния сектор

Притокът на студенти към университетите из цяла Великобритания започва през следващия месец, когато стартира новата учебна година.

Висшето образование се оказва, че е основен двигател на растежа в строителния сектор, пише Financial Times.

В Северна Англия и Йоркшир инвестициите в студентски общежития и в нови образователни съоръжения от някои от силните и популярни университети в района са жизненоважен източник на договори за строителните компании в иначе трудните за британската икономика времена.

Според неотдавнашен доклад на консултантите от Knight Frank секторът на студентските жилища се представя изключително добре през последната година, като изпреварва всеки един от останалите пазарни сегменти по отношение на устойчива възвръщаемост през периода на икономическата криза.

Строителството на нови жилища за студентите се подсилва и от желанието на университетите да гарантират висококачествени места за живеене на първокурсниците по време на семестрите.

Инвестициите в съоръжения в университетските комплекси също са доста сериозни.

Голям е напливът на студенти от чужбина във Великобритания - тенденция, която според Knight Frank ще се задържи и през следващите години, въпреки по-високите такси за обучение.

Прогнозирайки, че наемите в сектора ще се увеличат с 5% през 2013 г., от компанията твърдят, че на пазара продължава да има остър недостиг на студентски жилища.

В свой доклад CBRE също посочва, е обемът на студентските общежития в строеж не е достатъчен, за да покрие очакваното търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още