IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Investco Real Estate е най-големият инвеститор в бизнес имоти за полугодието

Втори в класацията на транграничните инвеститори, изготвена от онлайн изданието Property EU, е Permodalan Nasional Perad, а трети - Cerberus

13:20 | 20.08.12 г.
Investco Real Estate е най-големият инвеститор в бизнес имоти за полугодието

Investco Real Estate оглавява класацията на специализираното онлайн издание Property EU за най-големите трансгранични инвеститори в бизнес имоти през първите шест месеца на 2012 г.

През първото полугодие базираният в Лондон фонд мениджър е направил сделки за малко над 1 млрд. евро, като водещите му позиции се дължат основно на две големи сделки, извършени от името на индивидуални институционални инвеститори през първото тримесечие.

Благодарение на тези сделки Invesco застана начело на списъка през първото тримесечие и успя да запази лидерската си позиция и в периода април-юни, след като инвестира над 200 млн. евро в Германия и Швеция през май.

Най-голямата сделка на инвестиционната компания бе придобиването на два офис имота в Париж през май за около 600 млн. евро от името на неназован суверенен фонд от Близкия Изток. И двата имота бяха продадени от Grundinvest Fonds, поделение на германския фондов мениджър KanAm, което в момента е в ликвидация.

Вторият трансграничен инвеститор в списъка е Permodalan Nasional Perad. Фондът инвестира близо 993 млн. евро в офиси в Лондон и работи от името на бумипутерите в Малайзия.

На трето място е американската фирма за частен капитал Cerberus, която придоби портфейл от 22 000 жилищни апартамента в Германия за 985 млн. евро.

Държавният инвестиционен фонд Qatar Investment Authority е на четвърто място в класацията с инвестиции в размер на близо 900 млн. евро. Най-голямата сделка на фонда за периода е за търговско пространство на Champs Elysees в Париж на стойност 500 млн. евро.

Пета се класира германската компания Deka Immobilien, която е осъществила сделки за 866 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още