IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Grand Mall Varna се нуждае от допълнителен капитал

Още в началото на годината от Orchid Developments обявиха, че обмислят продажбата на активи

09:58 | 20.08.12 г. 3
Собственикът на Grand Mall Varna се нуждае от допълнителен капитал

Собственикът на Grand Mall Varna Orchid Developments предупреди, че има нужда от допълнителен капитал, тъй като вероятно няма да може да работи „с пълната подкрепа на своите кредитори“, съобщи компанията, цитирана от FT.

Акциите на компанията поевтиняха наполовина след съобщението, допълва изданието.

„Бордът обмисля най-добрия начин, по който да се справи с непосредствените нужди от оборотен капитал“, посочва се в съобщението на компанията.

Orchid беше една от компаниите с дейност в Източна Европа, които станаха публични по време на бума на пазара на имоти. Компанията обаче пострада сериозно от кризата и отлива на купувачи от българския пазар на ваканционни имоти, отбелязва изданието.

„Ние сме едни от малкото международни предприемачи, които все още са активни в страната“, коментира Гай Мейохас, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията. „Има други, които не оцеляха. Сигурен съм, че ние ще намерим начин и ще направим всичко необходимо, за да оцелеем“, допълва той.

В края на декември нетният дълг на Orchid се изчисляваше на 129 млн. евро. Към момента пазарната капитализация на компанията се е свила до около 2,1 млн. паунда.

В началото на тази година от Orchid обявиха, че обмислят да продават активи. Малко по-късно компанията съобщи, че има запитване от потенциален купувач на Grand Mall Varna, но поне засега сделка за търговския център не е постигната.

От компанията посочват обаче, че размерът на паричните потоци, които могат да бъдат генерирани в краткосрочен и средносрочен план, включително от продажбата на активи, е трудно да бъде предвиден.

Гай Мейохас коментира, че е готов да инвестира част от личното си богатство, за да поддържа Orchid.

В портфейла на компанията са три жилищни и шест бизнес комплекса в София и Варна, като основната й инвестиция е Grand Mall Varna.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
Ogibogi
преди 11 години
Вдигнете наемите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
optional
преди 11 години
компания със сума ти проекти и 2 млн. лири капитализация. Дълговете са страшна работа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
sillyboy
преди 11 години
..... или наематели!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още