IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пекин е най-добре представящият се пазар на офиси в света

Пазарите на офиси в Европа като цяло най-бавно се възстановяват от кризата, според консултантска компания

13:13 | 13.08.12 г. 1
Пекин е най-добре представящият се пазар на офиси в света

Пекин е най-добре представящият се пазар на офиси през 12-те месеца до края на юни, посочва в нов доклад консултантската агенция Cushman&Wakefield (C&W).

Експертите са оценявали пазарите на офиси според темповете на растеж, възстановяването на наемите, възстановяването на доходността, нивото на наемите и капиталовите стойности. Пекин получава най-висока оценка по няколко от разглежданите от компанията показатели.

Второто място в класацията е отредено на Сан Франциско заради силното търсене на нови офиси от страна на ИТ компаниите в района, пише в доклада.

Трета в класацията е Москва, следвана от Лондон и Шанхай, които споделят четвъртата позиция.

Като цяло най-добре представящият се регион е Азия, следвана от Америка. Пазарите на офиси в Европа изостават заради дълговата криза, отбелязват експертите.

По ръст на капиталовите стойности на офисите Америка е най-добре представящият се регион. В Северна Америка обаче е отчетено и най-бързото свиване на доходността от инвестициите в офис площи.

В Латинска Америка е регистриран най-силния ръст на наемите на офисите, като в топ 10 на пазарите с най-бързо увеличаващите се наемни нива попадат Сао Паоло в Бразилия, Богота в Колумбия и Лима в Перу.

Азия е регионът, където наемните нива и стойностите на офисите се задържат на най-високи нива. Редом с тях сред най-скъпите офис пазари се нареждат Париж, Цюрих и Женева.

Пазарите на офиси в Азия са и най-успешно възстановяващите се от кризата, но не липсват и поводи за притеснения, отбелязват експерти. Заради забавянето на световния икономически растеж се очаква забавяне и на пазарите на офиси не само в Азия.

Най-слабо от кризата се възстановяват пазарите в Европа, с изключение на Лондон, Москва и водещите градове в Скандинавските страни. Отчита се добро представяне и на Париж и водещите градове в Германия.

Очаква се пазарите в Европа да се забавят допълнително заради задълбочаването на дълговата криза.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
barf
преди 11 години
Тия яко почнаха да дърпат :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още