IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственици на жилища в САЩ ще могат да ги наемат, ако имат проблеми с ипотеката

CitiMortgage обяви пилотна програма, която предоставя шанс на изпаднали във финансови затруднения собственици на жилища да останат в домовете си

14:30 | 10.08.12 г.
Собственици на жилища в САЩ ще могат да ги наемат, ако имат проблеми с ипотеката

CitiMortgage, звеното за ипотечно кредитиране на Citigroup, обяви пилотна програма, която предоставя шанс на изпаднали във финансови затруднения собственици на жилища да останат в домовете си, като ги наемат, пише CNBC.

Програмата е достъпна за най-малко 500 собственици в шест щата - Аризона, Калифорния, Тексас, Флорида, Невада и Джорджия.

За да я осъществи, Citi ще продаде ипотеки за 158 млн. долара на партньорска фирма, създадена от Oaktree Capital Management и Carrington Holding Company.

Банката ще се отърве от "лошите" кредити, а Carrington/Oak Tree ще получат тези кредити с отстъпка, което ще им позволи по-голяма гъвкавост при работата с длъжниците.

За да се класират за програмата, длъжниците трябва да дължат по ипотеките си повече, отколкото струват жилищата им в момента.

Друго изискване е собствениците да са закъснели с вноските си с поне 120 дни, но все пак да разполагат с достатъчно ресурси, за да покриват месечния си наем. Освен това длъжникът трябва да живее във въпросното жилище.

CitiMortgage е поредната финансова институция, която стартира подобна програма. През март Bank of America обяви сходна инициатива, насочена към 1 000 длъжници в Аризона, Невада и Ню Йорк, а през май я разшири с още 1 500 клиенти на банката в Калифорния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още