IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен спад на печалбата на Corio заради Испания и Германия

Обезценки на активи в двете страни от еврозоната са стопили положителния резултат на компанията с 90%

11:32 | 09.08.12 г.
Силен спад на печалбата на Corio заради Испания и Германия

 

Холандската компания за недвижими имоти Corio, специализирана в търговския сектор, обяви, че чистата й печалба за първото полугодие е намаляла с 90% до 11,7 млн. евро спрямо същия период на миналата година.

Резкият спад се дължи на силното намаляване на стойността на дейностите на компанията в Испания и Германия, предаде онлайн изданието Property EU.

Като цяло, базираната в Амстердам компания е осчетоводила обезценка на активи за 104,3 млн. Евро, или 1,5% от общия си портфейл.

От тях 26 млн. евро, или 3,5%, са от дейности в Испания или Португалия, а други 51,7 млн. евро идват от мола на компанията в Дрезден, Германия. 8,4 млн. евро, или 0,4% са от офиси и търговски активи в Холандия.

В същото време търговските центрове на фирмата във Франция са преоценени нагоре, но не достатъчно, за да компенсират обезценката на офис портфейла.

По данни на Corio броят на посетителите и оборотът на наемателите остават стабилни през отчетния период, въпреки че търговските вериги за момента задържат плановете си за разрастване. Въпреки това делът на усвоените площи се покачва до 96,6% спрямо 95,9% преди година.

По-рано Corio обяви планове да продаде имоти за 670 млн. евро през 2012 г., основно в Холандия и Франция. До момента фирмата има подписани договори и прехвърлени имоти за 203 млн. евро, а още 64 млн. евро са със сключени сделки, но прехвърлянето още не е осъществено. Други 169 млн. евро са в напреднал етап на продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още