IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жилищният сектор в САЩ е на пътя на възстановяването

Националната асоциация на жилищните строители в САЩ отчита подобряване на пазарите в 80 градски района в 32 щата

14:04 | 07.08.12 г.
Жилищният сектор в САЩ е на пътя на възстановяването

В общо 80 градски района в 32 американски щата, както и окръг Колумбия, се наблюдава подобрение на жилищните пазари през август, показва индексът на Националната асоциация на жилищните строители в САЩ, предаде онлайн изданието World Property Channel.

В класацията попадат пет нови града - Маями и Палм Бей във Флорида, Хайсвил в Джорджия, Тере Хауте в Индиана и Лъбок в Тексас, като същевременно девет града са отпаднали от нея заради регистрирани низходящи движения на пазарите.

"Списъкът на подобряващите се жилищни пазари през август включва градове във всеки един район от страната, като всички те имат отчетливо различни характеристики по отношение на икономиката и заетостта", посочва Бари Рутенбърг, председател на асоциацията на жилищните строители в САЩ и собственик на строителна компания от Гейнсвил, Флорида.

"Едно от общите неща при повечето пазари обаче е затегнатото кредитиране както за сторителите, така и за купувачите, което продължава да пречи на положителното развитие на обстановката", допълва той.

"Като се има предвид, че близо 25% от всички градски райони в САЩ в момента са обозначени като райони с подобрение, мнението сред потребителите, че моментът е подходящ за покупка на жилище, става все по-разпространено", коментира Кърт Пфотенхауер, вицепрезидент на First American Title Insurance Company.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още